3.5.2012

Josefin
5.3.-21.4.2012
Lanka: Drops Alpaca, 250 g
Puikot: 2,5 mm
Muutokset: Tein aina oikein -kohdat pienemmällä silmukkamäärällä.
Tein helman aina oikein -reunuksen tasona ja siirsin sauman sivulle.
Tein rinnan muotoilut ylimääräisillä lisäyksillä etupuolelle ja lyhennetyillä kerroksilla.
Tein hihapyöriön suuremman koon ohjeen mukaan ja kaventelin hihoissa pitkin matkaa.

Kuten mainittu, kävimme maaliskuussa siskoni kanssa pienellä risteilyllä. Villi meno alkoi jo terminaalissa laivaan pääsyä odotellessa, kun kaivoimme puikot ja langat esiin ja aloimme luoda silmukoita. Reissulla meillä oli varsinainen bilemeininki: sisko pääsi pitsisukassa melkein varpaisiin saakka ja minä neuloa posotin Drops Alpacaa melkein kokonaisen kerän.

Valitettavasti meille molemmille sattui silmukoita luodessa pieni arviointivirhe. Sisko huomasi muutaman kerroksen neulottuaan, että sukasta on tulossa liian iso, ja aloitti alusta. Minä sen sijaan olin jo ehtinyt palata kotiin ja neuloa toista kerää hyvän matkaa, kun viimein älysin vähän mittailla tekelettäni. Se oli suoraan sanottuna valtavan kokoinen, etenkin helman aina oikein -osio. Meni siis purkuhommiksi.

Tällä kertaa en lannistunut siitä, että jouduin purkamaan ja aloittamaan alusta - olen kai jo ehtinyt tottua siihen, että niin käy lähestulkoon aina. Neuleeni etenikin reipasta vauhtia aina siihen saakka, kun toinen hiha oli melkein valmis. Mallailin sitä ylleni peilin edessä ja totesin, että ohjeen mukaiset "pussittavat" hihat eivät yksinkertaisesti sovi minulle. Siinä vaiheessa lannistuin ja työnsin neuleen syrjään. Muutaman viikon ärhenneltyäni kutienkin sisuunnuin, kaivoin neuleen esiin, purin hihan ja neuloin sen uudelleen. Toisessa hihassakaan ei paljoa nokka tuhissut.

Kannatti neuloa loppuun - tykkään lopputuloksesta kovasti. Tässä mallissa minua viehättävät erityisesti helman ja hihansuiden aina oikein -reunukset sekä se, että vyötärömuotoilut tehtiin sivusauman sijasta keskempänä etu- ja takakappaleita. Tätä tyyliä voisi käyttää jatkossakin. Kuten ylempänä on mainittu, tein lisäksi totuttuun tapaan jonkun verran omia muutoksia, jotta saisin puserosta vielä istuvamman. Ja sehän istuu! Tämä on ehkä yksi kaikkien aikojen lempineuleistani - nyt vain odotellaan ensi syksyä ja viileämpiä ilmoja, että pääsisin oikeasti käyttämään tätä. Kauniin mallin ja hyvän istuvuuden lisäksi minua viehättää tässä väri, jonka uskaltauduin valitsemaan siskon yllytyksestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti