1.10.2010

Suoraan sisustuslehdestä

Meidän kotimme ei todellakaan ole suoraan sisustuslehdestä. Aluksi suurin osa huonekaluistamme oli lapsuudenkotiemme perintöä. Sängyn sentään ostimme uutena, ja keittiön pöytä oli lainassa vuokraisännältä. Pian huonekalut alkoivat vaihtua ja uusiakin alkoi tulla joukkoon. Miehen lapsuudenkodista tullut vuodesohva vaihdettiin toiseen, ilmaiseksi saatuun, aivan yhtä huonokuntoiseen ja rumaan mutta vähän mukavampaan istua. Erään kerrostalon rappukäytävässä oli ihan kivannäköinen työpöytä, johon oli kiinnitetty lappu "saa ottaa" - ja minähän otin, koska se oli kauniimpi ja parempikuntoinen kuin entinen. Kirpputorilta matkaan tarttui kiva tuoli olohuoneeseen, hinta pari euroa. Kun muutimme uuteen asuntoon, tarvitsimme keittiöön pöydän ja tuolit; niistä maksoimme muistaakseni jo kaksikymmentä euroa. Parin viime vuoden kuluessa olemme vähitellen korvanneet vanhoja huonekaluja jopa kaupasta ostetuilla huonekaluilla - uusilla, enemmän silmää miellyttävillä. Mitään suurta yhtenäistä linjaa sisustuksessamme ei kuitenkaan ole.

Nautin sisustuslehtien selailusta, vaikka löydän niistä harvoin mitään sellaista, mitä palavasti haluaisin meillä toteuttaa. Elokuun Koti ja keittiö -lehdessä kuitenkin oli aivan mainio idea: nuori taiteilija- ja suunnittelijapariskunta säilytti pensseleitään säilyketölkeissä! Olin jo pitkään tuuminut mielessäni, että kynäpurkki voisi olla helppo tapa saada järjestystä tähän kaaokseen, mutta en ollut löytänyt mieleistäni. Nyt ryhdyin tuumasta toimeen ja poistin kahdesta tomaattimurskapurkista etiketit.


Yhdessä purkissa säilytän kuulakärkikyniä, lyijykyniä, yliviivaustusseja ja viivotinta. Sen paikka on keittiön pöydällä, koska luen ja teen paperitöitäni mieluiten siellä.


Toisesta purkista löytyvät värikkäät tussit. Sitä säilytän työpöydälläni olevassa korissa, josta löytyvät myös kirjekuoret, rei'itin, teippi, nitoja, postimerkit ja muut kotitoimiston tärkeät tavarat. Muistilappuja on mukava kirjoitella pirteän värisillä tusseilla, ja tussit purkissaan ovat mielestäni piristävä näky.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti