2.1.2011

Hyvä ruoka, parempi mieli

Vuodenvaihteen pitkä loma tuli tosiaan tarpeeseen. Joulukuu meni kuin sumussa, kiitos univaikeuksien ja sairastelun. Nyt alan taas olla suunnilleen oma itseni.

Meillä on jo pitkään ollut tapana herkutella lomilla hieman hienommilla aamiaisilla. Tässäpä tämänkertaiset herkuttelut:Tämä oli aivan uusi kokeilu. Eräässä äskettäin näkemässämme elokuvassa päähenkilöt tekivät aamiaiseksi amerikkalaisia pannukakkuja, joihin ripoteltiin paistovaiheessa mustikoita. Rakastan mustikoita suunnattomasti, joten pakkohan tuollaisia oli kokeilla. Erilaisia reseptejä löytyi netistä enemmän kuin paljon, mutta tällä kertaa päätimme käyttää täältä löytyvää ohjetta. Ensimmäisistä pannukakuista tuli omituisen muotoisia ja raakoja, mutta mies oppi pian oikean tekniikan. Erityisen tärkeää on, ettei pannu ole liian kuuma. Pannukakut syötiin vaahterasiirapin kera, ja ne maistuivat erinomaisilta.


Englantilainen aamiainen sen sijaan on jo suoranainen perinne. Söimme sellaista hotellissa Englannissa muutama vuosi sitten ja ihastuimme. Nykyään teemme tällaista vapaapäivinämme aina pari kertaa vuodessa. Tämänkertaisessa versiossa oli paahtoleipää kera marmeladin, röstiperunoita (kaupan pakastealtaasta), munakokkelia, papuja tomaattikastikkeessa (säilyketölkistä), pekonia ja paistettuja tomaatteja. Juomana luonnollisesti Twiningsin English Breakfast Teetä haudutettuna ihanassa posliinisessa teekannussamme. Meidän versiomme englantilaisesta aamiaisesta on sinänsä äärimmäisen helppotekoinen - ainoa ongelma on se, että kaikki pitää valmistaa suunnilleen yhtä aikaa, jottei mikään pääsisi jäähtymään. Hyvää oli, niin kuin aina!

3 kommenttia:

 1. Hirmuisen houkuttelevan näköisiä pannukakkuja!

  VastaaPoista
 2. Löysin sattumalta kivaan blogiisi. Ihania juttuja sulla täällä! :)

  Meillä ei tämä aamupala saanut viime kesän Lontoon reissulla suurta suosiota.. :/ Miehelle kyllä maistui, mut mun piti tehdä aina oma tilaus: samaa pullapaahtista ja salaatti, josta tehtailin omat voikkarit. ;D

  Mut tällainen suomalainen versio näyttää kyl paremmalle, koska tässä ei näy niitä makkaroita. Ne teki eniten pahaa! :/

  VastaaPoista
 3. Kiitos kiitos molemmille :)
  -Hiiruska

  VastaaPoista