5.1.2011

Suklaakakkukokeilu

Taisin sanoa muutama viikko sitten, etten oikeastaan pidä suklaakakusta. Jostain syystä minun kuitenkin alkoi tehdä mieli sellaista, kun ystäväni kanssa suunnittelimme tyttöjen iltaa. Niinpä värkkäsin seuraavanlaisen hyydykekakun:


Tein kakun 24 cm irtopohjavuokaan. Pohjana on 350 g murskattuja dominokeksejä ja hieman margariinia. (Dominoita on täytteen vuoksi hankalampi murskata kuin digestivejä. Keksin käyttää tehosekoitinta ja perunamuusisurvinta. Keksimurska pakkautui tehosekoittimen pohjalle eivätkä päällimmäiset keksit murentuneet ollenkaan, joten aina välillä kippasin seoksen muovikulhoon ja siitä takaisin tehosekoittimeen. Menetelmä oli muuten erittäin onnistunut, mutta sotku oli hirmuinen.)

Kakussa on kaksi täytettä päällekkäin: suklaamousse (Flora Vispi + maustamaton tuorejuusto + 200 g Fazerin tummaa suklaata + 1 dl sokeria + 2 tl vaniljasokeria + 5 liivatetta) ja vaniljavaahto (Flora Vanilla + 3 liivatetta). Päälle raastin tummaa suklaata, mikä teki mielestäni kakusta tosi pätevän näköisen. (Vielä kun nuo kakun reunat saisi jollain konstilla siistimmiksi!)

Saimme tyttöporukalla syötyä hieman alle puolet kakusta. Jäljelle jääneen puoliskon sai mies viedä seuraavana päivänä poikien iltaan, jossa se katosikin alta aikayksikön.

Taidan olla muuttanut mieleni suklaakakkujen suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti