26.4.2011

Asia on pihvi
Naudan ulkofilepihvi & Rivieran kasvispaistos (ohje)

Ohje: Kasvispaistoksen tein muuten linkin ohjeen mukaan, mutta lisäsin myös timjamia, rosmariinia ja hiukan oreganoa.

Pihveistä vastasi mieheni. Ne olivat valmiiksi leikattua tavaraa kaupan hyllystä. Ensin ne saivat olla huoneenlämmössä tunnin. Sitten niiden pinta tasoitettiin ja ne maustettiin pippurilla. Valurautapannu lämmitettiin kuumaksi ja pihvi paistettiin voin ja oliiviöljyn sekoituksessa, 1-1,5 minuuttia per puoli. Lopuksi maustettiin suolalla.

Hinta: Pihvit 5,50 euroa / kpl, kasvispaistos noin 3 euroa / annos (paistoksesta tuli 2 annosta, koska meillä ei ollut muita lisukkeita). Ei edullisimmasta päästä, mutta halvempaa kuin ravintolassa!

Vaikeusaste: Kasvispaistos oli helppo. Pihvien paistaminen alkoi vaikuttaa rakettitieteeltä, kun yritimme etsiä netistä hyvää ohjetta ja löysimme kaikenlaista tietoa, josta suuri osa oli ristiriitaista. Mutta kun saimme päätettyä, mitä metodia kokeilisimme, se ei sitten ollutkaan mitenkään erityisen vaikeaa.

Valmistusaika: Kasvispaistoksen esivalmistelut sujuivat käden käänteessä, uunissa se oli vajaat puoli tuntia. Pihvit valmistuivat uskomattoman nopeasti.

Arvio: Kasvispaistos maistui hyvältä (mitä muuta voisikaan odottaa ruoalta, jossa on tomaattia ja vuohenjuustoa). Siinä oli aika kesäinen maku, joten syksyllä ja talvella en ehkä sitä tarjoaisi. Se sopi pihvien kanssa erinomaisesti.

Pihvit olivat taivaallisia. Mieheltäni erittäin hyvä suoritus (etenkin, kun ottaa huomioon, että tämä oli ensimmäinen kerta). Peittosi ABC:n "pihvit" 100-0, ja oli myöskin mureampi ja mehevämpi kuin monien edullisemmasta päästä olevien ravintoloiden pihvit. Näitä pitää ehdottomasti alkaa syödä säännöllisesti.

* * *

Viininä oli tällä kertaa Campo Ceni Barone Ricasoli, jota Alkon myyjä suositteli miehelleni. Kiitoksia vain myyjälle - tämä sattuikin olemaan sellainen viini, josta me molemmat tykkäsimme.

Jälkiruokakin oli kiinnostava: erään ystävän itse (ilman jäätelökonetta) tekemää jäätelöä. Koostumus muistutti sorbettia, mutta jäätelössä kuitenkin selvästi maistui kerma. Kuva ei ole kovin edustava, mutta maku oli hyvä, samaan aikaan kermaisen pehmeä ja kuitenkin raikas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti