1.10.2011

Leipä




Kesällä meillä syödään paljon salaattia ja talvella paljon keittoa. Mielestäni molemmat vaativat kaverikseen tuoretta leipää. Tämänhetkinen suosikkileipäni on Namasten sekaleipä. Ohjeessakin todetaan, että reseptiä voi muunnella helposti, ja itse korvaan yleensä suuren osan vehnäjauhoista leseillä ja hiutaleilla. Tässä leivässä on ainoastaan yksi huono puoli - sen tekeminen on niin helppoa, että välillä mietin, voiko sitä kutsua leipomiseksi lainkaan!

Ohjeen mukaan taikinasta leivotaan neljä leipää, mutta itse olen yleensä jakanut taikinan kolmeen osaan. (Jos epäilen, että en saa koko taikinaa käytettyä lähipäivien aikana, teen sitä alun alkaenkin vain kolmanneksen.) Kolmanneksesta taikinaa saan leivän, joka riittää meille kahdelle ruoan kaveriksi kahdeksi päiväksi.  Olemme todenneet, että paras tapa saada leipä säilymään hyvänä seuraavaan päivään on kääriä se keittiöpyyhkeeseen - sillä tavalla se ei pääse kuivumaan liikaa mutta ei myöskään menetä rapeuttaan.

Ja oikean leivän kanssahan tarjotaan oikeaa voita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti