29.9.2011

Sienikeitto

Pitkästä aikaa kokeilin keittiössä jotain uutta. Vaikka nettisurffailun perusteelta vaikutti siltä, etteivät rouskut ole parhain mahdollinen valinta sienikeittoon, päätin kuitenkin kokeilla.


Sienikeitto (ohje)

Omat muutokset: Käytin sieninä itse suolaamiani rouskuja ja laitoin niitä enemmän kuin ohjeessa. Vaihdoin margariinin voihin ja ruokakerman kuohukermaan. Persiljan jätin pois, koska viime hetkellä huomasin sen olevan loppu.
Hinta: Lähes ilmainen - arviolta 0,30 euroa / annos. Tietysti hintaa laski se, että sain sienet ilmaiseksi - kaupassa ne näkyvät olevan melko arvokasta tavaraa.
Vaikeusaste: Hyvin helppo. Tosin luuloni siitä, että keittoa olisi mahdoton polttaa pohjaan, osoittautui vääräksi. Sienet mokomat painuivat kattilan pohjalle ja paloivat kiinni, ja niiden pois raaputtaminen on uskomattoman työlästä.
Valmistusaika: Jos sienet ovat valmiiksi keittoon soveltuvassa kunnossa, keitto valmistuu 15-20 minuutissa. Minun piti ensin keittää sienet, jotta saisin niistä liiat suolat pois.
Arvio: Ihan järkyttävän hyvää! Ensi syksynä kyllä pitää päästä sienimetsälle, niin saa koko syksyn keitellä keittoa omista sienistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti