26.9.2011

Nöyryytetty hirvi (eli alpakkasetti talveksi)

Kokeilkaapa huviksenne ottaa huivista ja myssystä sellaisia kuvia, joissa naamanne ei näy koko maailmalle. Niin minäkin kokeilin - ja päädyin sitten lopulta tällaiseen eläinsuojelurikkomukseen.Baskeri - ohje Vattumadon blogista
Lanka: Drops Alpaca kaksinkertaisena, 82 g
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Muutokset: Aloitin 96 silmukalla.
 
Heartland - pitsihuivi
Lanka: Drops Alpaca, 84 g
Puikot: 4,5 mm
Huomioitavaa: Neuloin mallikerran II kolmesti.

Tein elokuussa tällaisen setin välipalatyönä, kun odottelin lankoja pitkään palmikkoneuletakkiin. Baskeri valmistui kahdessa päivässä ja huivi kuudessa. Baskeri oli jo varsin tuttua kauraa - hyödynsin samaa ohjetta peräti viidettä kertaa - ja huivimallinkin olin jo testannut kertaalleen aiemmin. Pari aiempaa baskeria olen koristellut virkatulla kukalla, mutta tällä kertaa jätin ainakin toistaiseksi koristeen tekemättä.

Tykkään kovasti Drops Alpacan pehmeydestä. Myös laaja värivalikoima on plussaa. Parasta on kuitenkin se, miten uskomattoman lämmintä alpakka on. Eipä ole korvia palellut kovillakaan pakkasilla sen jälkeen, kun siirryin 7 veljestä -pipoista alpakkaisiin. (Eikä hintaakaan voi moittia: tälle setille tuli hintaa alle 15 euroa, ja lankaa jäi vielä ylikin!)

2 kommenttia:

  1. Ihana setti! Tuon huivin voisin itsekin tehdä, Alpacaa olisi juuri kaksi kerää sopivasti odottamassa vuoroaan... Minkä kokoinen tuosta huivista tuli tuolla lankamäärällä? Onko semmoinen, että yltää hyvin kaulan ympäri? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Tuosta huivista tuli mielestäni kaulahuiviksi erittäin sopivan kokoinen. Aiemmassa versiossani toistin mallikerran II neljä kertaa, jolloin lankaa kului 120 g ja huivista tuli ennemminkin hartiahuivi.
    -Hiiruska itse

    VastaaPoista