17.1.2012

Kietaisupusero vol. 2

 Kietaisupusero ihan omasta päästä
(samoilla spekseillä kuin Halla)
16.1.-26.12.2011
Lanka: Drops Delight, 265 g
Puikot: 2,5 mm
Omat muutokset: Taisin laskeskella silmukkamäärät aika lailla uusiksi,
mutta noudatin ohjetta muuten harvinaisen kiltisti.

Tämän kietaisupuseron piti olla piece of cake, koska olin tehnyt samanlaisen jo aiemmin. Minuun iski kuitenkin syvä neulelama pian sen jälkeen, kun olin aloittanut tämän työn. Erityisesti ahdisti se säätö, mikä vaadittiin, jotta molemmissa hihoissa olisi samanlainen raidoitus.

Syksyllä kaivoin tämän viimein jemmasta ja tikutin loppuun. Kun sovittelin sitä päälleni, tulos ei kuitenkaan ollut mitenkään imarteleva. Ensinnäkin joko olen onnistunut tiukentamaan käsialaani (viimeinkin!) tai tämän värinen / tämän värierän lanka oli ohuempaa kuin aiemmin käyttämäni lanka, koskapa lopputulos oli (etenkin hihoista) paljon tiukempi kuin ensimmäisellä kerralla. Toisekseen olin onnistunut päättelemään kaula-aukon päärmeen turhan tiukasti, joten se piti purkaa ja päätellä uudestaan. Purku-urakka ei kauheasti houkuttanut, koska Delight on melko pörröistä lankaa ja takertuu herkästi itseensä, ja siksipä minulta kestikin yli kolme kuukautta ryhtyä urakkaan. Enkä muuten pelännyt turhaan - itse purkamisessa kesti kolme tuntia, ja lanka katkeili koko ajan, ja lisäksi vielä piti päätellä ja ommella päärme uudestaan. Argh!

Nyt olen ihan tyytyväinen lopputulokseen. Värit ovat mielestäni tosi kivat, ja tämä on helppo yhdistää sekä farkkujen että tosi monen väristen hameiden kanssa. Käyttöön menee! (Enkä pidä mahdottomana, että tätä sarjaa tulisi joskus tehtyä vielä kolmaskin...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti