5.1.2012

Maailman ihanimmat sukatSatuinpa kerran törmäämään lankakaupassa maailman ihanimpaan lankaan. Eloisat värit ja silkinpehmeä tuntu (80% merinoa, 10% kashmiria!) lumosivat minut niin, että lanka oli kerta kaikkiaan pakko ostaa kovasta hinnasta huolimatta. (Harmi, etteivät värit näytä kuvissa ollenkaan niin mahtavilta kuin oikeasti.) Meni aika pitkään, ennen kuin uskalsin keriä langan ja aloittaa siitä mitään neuletyötä, mutta loppujen lopuksi rohkaisin itseni. Langasta syntyi sukat. (Ja kauan meni siinäkin, että sain sukat kuvattua. Jostain syystä vitkalaukaisulla otetuista kuvista muuten tulee aina melkoisen epätarkkoja, mutta kyllä noista kuitenkin selvän saa, vaikka tuntuu, että kuvien laatu vain huononee Bloggeriin siirrettäessä. Pitänee tutustua kameran manuaaliin tai koettaa saada kuvattua neuleita sellaisina harvinaisina päivinä kun mieskin on paikalla valoisaan aikaan.)
Kalajoki-sukat
Lanka: Casbah Sock, väri Ocean, 72 g
Puikot: 2,5 mm

Tykkäsin sukkaohjeesta kovasti. Mielestäni se sopii todella hyvin tällaiselle semisolidille langalle: siinä on jotain ideaa (pelkkää sileää oikeaa on loppujen lopuksi aika tylsä neuloa), mutta se ei kuitenkaan kilpaile langan elävyyden kanssa (en ole koskaan tajunnut, mitä ideaa on tehdä pitsi- tai palmikkosukkia pätkävärjätystä langasta - tuntuu, että niissä joko lanka tai oma työ menee vähän hukkaan). Erityistä plussaa siitä, että oikean ja vasemman jalan varpaat muotoiltiin eri tavalla.

Ja lanka sitten - ah ja voih. Valehtelematta joka ikisen silmukan neulominen oli silkkaa nautintoa. Jos olisin miljonääri, en enää muuta lankaa ostaisikaan. Tästä saisi niin ihania lapasia, myssyjä, huiveja, neuletakkeja, paitoja, tunikoita...

Sitten onkin vain yksi kysymys: uskaltaako näitä sukkia ikinä käyttää?

2 kommenttia:

  1. Kauniit sukat! Jaan kanssasi ihastuksen Casbahiin. Se todella on aivan ihanaa lankaa - ja kallista. Mulla on kesken huivi Casbahista enkä malta odottaa sen valmistumista, kun vain löytyisi jostain lisää aikaa neulomiselle.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Huiviin Casbah varmaan onkin omiaan - sitä saa pitää koko ajan poskea vasten ja se ei kulu yhtä nopeasti kuin sukat :)

    VastaaPoista