21.11.2011

Muodin huipulla

Kaupoissa näkyy nyt paljon pitkiä palmikkoneuletakkeja, jotka on tehty paksusta langasta, usein jostain luonnonläheisestä väristä. Minäkin halusin omani. (Itse asiassa olen haaveillut tällaisesta jo vuosia, ja lisäkipinää sain vuosi sitten, kun Good Wifessa pääosan esittäjällä oli vähän samantapainen. Valitettavasti innostus on tullut aina liian myöhäisessä vaiheessa talvea - kevättä vasten on vähän turha alkaa tikuttaa suuritöistä talvineuletta. Mutta nyt olin kerrankin hyvissä ajoin liikkeellä!)

Blackberry-palmikkoneuletakki
1.-24.9.2011
Lanka: Drops Karisma, 775 g
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Omat muutokset:Neuloin vartalon yhtenä kappaleena,
korvasin "berry stitchin" kaksoishelmineuleella,
tein takista paljon pidemmän kuin ohjeessa,
tein helmasta hiukan erilaisen.

Tämä valmistui uskomattoman nopeasti - reilussa kolmessa viikossa - kiitos sitkeän flunssan, joka esti minua tekemästä monia muita asioita.
Tästä piti tulla VAU-neule, mutta se jäi kuitenkin "ihan kiva" -tasolle. Syitä siihen:
  • Vaalea lanka näyttää jotenkin suttuiselta, etenkin kun tummat vaatteet kuultavat alta läpi.
  • En ottanut huomioon, että neuleesta tulee painava ja se venyy, joten yläosa on vähän epämuodostunut. Olen tyytymätön yläosaan myös siksi, että menin aloittamaan kaula-aukon kavennukset ohjeen mukaan, vaikka paremman lopputuloksen olisi saanut aloittamalla ne paljon myöhemmin.
  • Niin kuin vähän etukäteen epäilinkin, kaulus ei oikeasti asetu niin kivasti kuin ohjeen kuvissa. Paikkailin tilannetta ompelemalla sen paikalleen käsin, mutta lopputulos on aika lattea.
  • Hihoista tuli vähän turhan pitkät (ne tosin on ihan kätevä kääriä lyhyemmiksi)
Jep. Eiköhän tätä kuitenkin tule käytettyä, etenkin jos jossain vaiheessa saadaan oikea talvia ja pakkasia. Kaikista virheistään huolimatta tämä on kuitenkin aika näyttävä takki ja tuntuu tosi hyvältä päällä.

(Kuvia ottaessa täyteen talvivarustukseen sonnustautunut mieheni paleli hillittömästi, mutta minun oli pitkässä neuletakissani ihan lämmin. Huomatkaa myös tämän vuoden hääpäivälahjani: Riekerin saappaat, joissa on lammasvuori - uskomattoman pehmoiset ja lämpöiset!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti