4.3.2012

Elviksen uudet vaatteet

Minä sain valmiiksi uuden alpakkasetin, ja lemmikkihirvemme Elvis sai taas kyseenalaisen kunnian toimia mallinani (edellinen otos täällä). Tämä on muuten jo neljäs settini - aiemmin esitellyn turkoosin setin lisäksi minulla on valkoinen ja violetti setti. Niitä on valmistunut tasaiseen tahtiin yksi vuodessa. Kaikissa on samalla ohjeella tehty baskeri, mutta huivista olen tehnyt aina erilaisen. Haaveilen vielä ainakin keväänvihreästä ja ehkä vaaleanruskeasta (hurjimpina hetkinäni jopa keltaisesta tai oranssista, mutta epäilen, että ne värit eivät pukisi minua). Onnea on musta talvitakki, johon voi yhdistää minkä väriset asusteet hyvänsä!
Baskeri - ohje Vattumadon blogista
Lanka: Drops Alpaca kaksinkertaisena, 76 g
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Muutokset: Aloitin 96 silmukalla.
 
Lanka: Drops Alpaca, 106 g
Puikot: 4 mm
Huomioitavaa: Neuloin Flower Chartin 7 kertaa.

Keskiviikkona sisuunnuin ja väänsin Echo Flower Shawlin nypyt valmiiksi. Ranne on edelleen ehjänä, ja kärsimykseni ovat jo siinä määrin unohtuneet, että ehdin harkita yhdeksi seuraavista töistäni Swallowtail Shawlia, jossa myöskin olisi nyppyjä. Tulin sitten kuitenkin järkiini.

Echo Flower Shawlia oli (nyppyjä lukuun ottamatta) kiva tehdä, koska se oli aika erilainen kuin aiemmat pitsihuivini. Ohjeen suunnittelijan mukaan inspiraatio tuli eestiläisesetä pitsistä ja Laminariasta, jonka muuten saatan jossain vaiheessa tehdä. Kuvio käyttäytyy hieman eri tavalla kuin "normaalit" pitsikuviot, ja sen takia huivi näyttää huonosti pingotetulta vaikka ei sitä oikeasti ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti