25.4.2012

Kylvöpuuhia
Viime viikon maanantaina (16.4.) istutimme kevään ensimmäiset siemenet. Tänä keväänä ikkunalaudallamme kasvaa vanhan tutun basilikan lisäksi timjamia ja rosmariinia. Ylemmässä kuvassa etualalla on basilika, joka lähti itämään mainiosti (osa taimista täytyy nyppiä pois, että lopuille jää enemmän tilaa kasvaa; viime vuonnna meillä taisi loppujen lopuksi olla kummassakin ruukussa kaksi basilikaa). Alemmassa kuvassa näkyvät valoa kohti kurkottelevat timjaminalut.

Rosmariini vähän epäilyttää - pakkauksen mukaan sillä on huonompi itämisprosentti kuin timjamilla ja basilikalla ja se vaatii muita yrttejä lämpimämmät olosuhteet. Sen itämisaika on pidempi kuin timjamin ja basilikan, ja rosmariiniruukussa näkyykin vain kaksi pikkuriikkistä alkua. Toivottavasti niitä ilmestyy lisää lähiviikkoina, kun aurinko lämmittää!

Olemme näin aluksi peittäneet kylvökset muovikelmulla, johon on puhkottu reikiä. Timjamiruukusta kelmu piti ottaa pois jo monta päivää sitten, ettei timjaminalkujen tarvitsisi "iskeä päätään kattoon" kasvaessaan, ja muista ruukuista poistin kelmun kuvauksen ajaksi.

Nyt hallayöt taitavat olla ohi, joten lähiviikkoina toivottavasti myös parvekkeella alkaa tapahtua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti