23.4.2012

Turhautuneen neulojan pohdintaa

Kirjoittelen tätä sängyssä, valkosipulit korvissa. Olen toipumassa ärhäkästä flunssasta, ja tämän päivän voinnista päätellen huominen olisi todennäköisesti erinomainen päivä lojua sängyssä, katsoa jotain kivaa netti-tv:stä ja neuloa vimmatusti. Lankaakin olisi - tilasin pari viikkoa sitten kolme vyyhtiä raikkaan sinistä Araucania Rancoa. Mutta kun en tiedä, mitä neuloisin. Tiedän, että haluan yksinkertaisen neuletakin, mutta en tiedä, minkälaisen tarkkaan ottaen.

Olin jo melkein ehtinyt päättää, että teen Featherweight cardiganin, tietysti hieman muokatun version. Ainakin olisin tehnyt neuleesta huomattavasti pidemmän kuin ohjeessa ja lisännyt siihen vyötärömuotoilut. Mutta en oikein tykkää raglanhihoista, ja muutenkin tuossa tökkii joku.

Tässä tiivistelmä siitä, mitä (luultavasti) haluan:
  • käytännössä pelkkää sileää oikeaa
  • vyötärömuotoilut, mahdollisesti vielä rinnoille lisätilaa lyhennetyillä kerroksilla
  • istutetut hihat
  • todennäköisesti puiset napit, 6 tai 7 kappaletta
  • helmaan, hihansuihin ja nappilistaan ehkä jonkinlaista joustinneuletta (2 oikein, 2 nurin? 1 oikein, 1 nurin? jotain vähän erikoisempaa?)
  • suurimpana ongelmakohtana kaula-aukko: v-aukko? jonkinlainen huivikaulus? (huppu olisi kiva, mutta lanka ei riitä)
Siinäpä sitä pohdittavaa. Saa nähdä, milloin saan pohdintani pohdittua ja pääsen tositoimiin. Olemme parin viikon päästä lähdössä pieneen reissuun, ja ehdin jo nähdä sieluni silmin itseni matkakohteessa uudessa hienossa neuletakissani (itse asiassa juuri se mielikuva sai minut tilaamaan langat). Aika kiireellä saan tehdä, jos aion saada takin reissuun mennessä valmiiksi. Pitäisi siis vähitellen osata päättää.

(Keittiön ikkunalaudalla on nyt jotain kasvamassa, ja olen saanut taas yhden neuleen valmiiksi. Valokuvia ehkä sitten, kun paranen.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti