16.3.2011

Silakkapihvit

Noloa myöntää, mutta en ole koskaan aiemmin tehnyt silakkapihvejä. Nyt oli ihan pakko kokeilla. (Perunamuusi on sentään vanha tuttu ja sitä meillä syödään melko useinkin.)


Silakkapihvit ja perunamuusi

Ohje: Netistä löytyi käsittämätön määrä eri ohjeita, joista tein oman sovelluksen. Ostin kaupan pakastealtaasta 600 g silakkafileitä (riittivät 4 annokseen) ja annoin sulaa yön yli jääkaapissa. Maustoin fileet suolalla ja pippurilla ja kierittelin kananmunassa ja korppujauhoissa. Asettelin kaksi filettä päällekkäin pihviksi. Joidenkin pihvien väliin laitoin maustamatonta tuorejuustoa. Paistoin pannulla voissa.

Perunamuusi samoin omasta päästä. Kuorin ja pilkoin perunat ja keitin ne pehmeiksi. Sitten lisäsin sekaan maitoa, voita ja suolaa ja vatkasin sähkövatkaimella kuohkeaksi.

Hinta: 1,60 euroa / annos

Vaikeusaste: Mitään erityisen vaikeaa tässä ruokalajissa ei ole, mutta perunoiden kuoriminen ja pilkkominen sekä silakkapihvien maustaminen ja paistaminen vaativat tietysti jonkin verran työtä.

Valmistusaika: Silakkapihvit valmistuivat alle puolessa tunnissa, perunamuusissa kesti hieman kauemmin. Pihvit on kätevä paistaa sillä välin kun perunat kiehuvat.

Arvio: Etenkin mies tykkäsi kovasti. Hyvää ja edullista perusruokaa, yksinkertaista ja konstailematonta. Joskus voisi kokeilla leivittää silakkapihvejä ruisjauhoilla, niin kuin joissain ohjeissa sanottiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti