31.7.2011

Puutarhan heinäkuu
Mansikat ovat menestyneet tänä vuonna huomattavasti paremmin kuin viime kesänä. Kukkia on paljon, pieniä raakileita on paljon ja muutama kypsä mansikka on ehtinyt jo suuhun asti. Marjojen ulkonäkö on vähän hassu eikä makukaan mitenkään tajunnanräjäyttävä, mutta on se vaan mahtavaa voida napsia tuoreita marjoja omalta parvekkeelta!
Kirsikkatomaattejakin olemme jo päässeet maistelemaan. Tämä lajike on kypsänäkin aika kellertävän värinen, tosin nämä alimmassa kuvassa olevat ovat vielä raakoja. Kypsemmistä tomaateista ei nyt ole kuvia, koska ne piileskelevät lähellä seinää lehtien kätkemänä ja niistä on käytännössä mahdotonta saada kuvia. Nämä tomaatit kasvavat yllättävän isoiksi. Maku on hyvä ja voimakas.


Ja sitten tietysti vielä varsin eksoottisiin mittoihin kasvaneet basilikat. Mitä näistä nyt sitten voi sanoa? Jotkut ovat sanoneet, että heidän mielestään basilika on hankala kasvatettava. Meillä taitaa sitten olla vieläkin aloittelijoiden tuuria, vaikka tämä onkin jo kolmas kesä kun basilikaa kasvatamme. Muuten viljelytoimintamme on varsin pienimuotoista ja sen tuotosta riippuu vain naposteltavaksi, mutta basilikan suhteen olemme nyt omavaraisia (viime talvena tosin piti kertaalleen ostaa kaupasta basilikaa, kun öljyyn säilömämme basilikasilppu pilaantui ilmeisesti siksi, ettei korkki ollut tarpeeksi ilmatiiviisti kiinni - tänä vuonna täytyy satsata säilöntätarpeisiin).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti