5.2.2012

PikkupöllöOwlet - lapsen neulepusero
Lanka: Drops Lima, luonnonvalkoinen, 175 g
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Omat muutokset: Muuttelin vähän silmukkamääriä
ja tein niskaan enemmän lyhennettyjä kerroksia.


Mitä neuleasioihin tulee, en ole ollut kovin esimerkillinen täti. Tässä nyt pienen ryhdistäytymisen tulos: pikkutytölle lämmikettä talveen. Lankana villa-alpakkasekoitus, eli pitäisi olla lämmin. Tätä ei ole tarkoitettu sisäkäyttöön vaan nimenomaan ulkoiluhaalarin alle lisälämmikkeeksi, koska lanka on käsinpestävää. Kovimmat pakkaset tosin taisivat sopivasti loppua juuri tänään sunnuntaina, kun sain tämän puseron valmiiksi.

Aloittelin tätä alun perin jo viime vuoden puolella, mutta olin koko lailla kyllästynyt koko neulomiseen tapeltuani Kerreran kanssa (kuvia ja selostus myöhemmin) ja tämänkin kanssa oli ongelmia. Ensimmäisestä versiosta oli tulossa valtavan iso, ja toisen version onnistuin aloittamaan väärällä langalla. Vasta neulottuani yhden kerän väärällä langalla ja toisen mokoman oikealla aloin katsella, että lankojen sävyero on melkoinen, ja huomasin, että lähemmin tarkasteltuna langat tuntuvatkin vähän erilaisilta. Tämä kolmas versio on ainakin siinä mielessä parempi, että se on tehty oikeasta langasta; koosta en osaa sanoa ennen huomista, mutta pelkään, että se saattaa kaikesta huolimatta olla vähän liian iso. Kokoasia oli joka lailla arpomista, koska käytin eri paksuista lankaa kuin ohjeessa ja koska typykkä on sirompaa mallia kuin ikäisensä keskimäärin. (Kasvunvarahan ei sinänsä haittaa, mutta sellainenkin skenaario on käynyt mielessä, että pusero saattaa olla kesällä sopiva ja ensi talvena jo vähän pieni.)

Ohje itsessään on kiva ja helppo, niin kuin on myös aikuisten pöllöpusero. Ja nuo kaarrokkeen pöllöt vain ovat niin söpöjä! Tällä kertaa en laittanut silmiksi nappeja vaan ompelin silmien kohdalle pienet "ristipistot" ruskealla langalla.

Suosittelen ohjetta lämpimästi. Mutta mitatkaa mukulanne ennen työn aloittamista ja katsokaa, ettei käsityökoriin ole eksynyt vieraita lankoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti