20.11.2010

Vaatekomeroni historiaa IV: Talvi 
Owls - paksu pöllöpusero
12.-17.12.2009
Lanka: Drops Alaska, turkoosi, 520 g
Puikot: 4 ja 4,5 mm

Eräänä joulukuisena lauantaina huomasin, että sääennustus lupaa kovia pakkasia. Olin jo haaveillut tästä pöllöpuserosta, joten kävin ostamassa langat ja aloitin työn. Keskiviikkoaamuna neuloin viimeiset rivit ja päättelin langanpäät - neulomiseen meni siis alle 4 vuorokautta. Torstai menikin sitten rattoisasti, kun ompelin 48 nappia pöllöille silmiksi.

Tein puseron ohuemmasta langasta kuin ohjeessa, joten jouduin laskemaan ihan kaiken uudestaan. Onneksi valitsin ohuemman langan, koska tällaisenaankin pusero on TODELLA lämmin. Sen voi ottaa käyttöön vasta, kun on noin 15 astetta pakkasta. Vielä -20 asteessa pärjään mainiosti niin, että minulla on vain t-paita, pöllöpusero ja villakangastakki. -25 asteessa täytyy sitten jo harkita jotain lisälämmikettä.

En yhtään ihmettele pöllöpuseron suosiota. Koska se tehdään paksusta langasta ja suurimmaksi osaksi sileänä neuleena (ja ilman saumoja!), se on todella nopea tehdä. Kaarrokkeen pöllökuvio on aivan mahtava, ja minulla kävi tuuri, kun satuin löytämään napit, jotka näyttävät ihan pöllön silmiltä. Jos joskus teen vielä toisen pöllöpuseron, teen vain pari pientä muutosta: neulon helmaan lisää pituutta ja yritän saada kaula-aukon pienemmäksi.


Amused - palmikkokoristeinen ylösalaisinraglan Knittyn ohjeella
19.1.-4.2.2010
Lanka: Drops Karisma, tumma roosa, 530 g
Puikot: 3 ja 3,5 mm

Tämä oli ensimmäinen raglanini ja ensimmäinen ylhäältä alas neulottava puseroni. Laskeskelin melkein kaikki silmukkamäärät uudestaan, että sain puserosta istuvan. Lisäksi tein hihoista ja vartalo-osasta pidemmän kuin ohjeessa.

Tämän puseron juju on kaula-aukon ja kauluksen palmikkokuvio, joka näyttää hyvältä sekä oikealla että nurjalla puolella. Mielestäni pusero on hyvännäköinen ja monikäyttöinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti