18.11.2010

Vaatekomeroni historiaa III: Syksyn väri on ruskeaSyksy - neuletakki omasta päästä
27.8.-21.9.2009
Lanka: Drops Muskat, ruskea, 440 g
Puikot: 3 mm

Halusin vähän vanhanaikaisen puuvillaisen neuletakin, ja sellaisen sain. Mallineule on seuraavanlainen: *2 s sileää oikeaa, 2 s sileää nurjaa, 2 s sileää oikeaa, 2 s ainaoikeaa*. Takissa on istutetut hihat ja vyötärömuotoilut. Kaula-aukko on v:n mallinen. Hihansuissa, helmassa ja nappilistassa on 1o 1n -joustinneuletta. Puunapit sopivat kokonaisuuteen mainiosti.

Tässä takissa on yksi ainoa ongelma: luulin, että puuvilla lörpähtäisi käytössä nopeasti, ja siksi mitoitin takin hyvin niukasti. Lörpähtämistä ei kuitenkaan juurikaan ole tapahtunut, joten takki on etenkin hihoista melkoisen tiukka. Muuten tykkään tästä kovasti ja tämä on jo kahtena syksynä ollut yksi eniten käyttämistäni vaatteista.Skepp-o-hoj - miehen palmikkopaita Ullan ohjeella
24.11.2007-18.11.2009
Lanka: Sirdar Snuggly DK, ruskea, 350 g
Puikot: 3 mm
Koko: S/M

Tämän tekemisessä kesti tavallaan 2 vuotta, mutta itse neulominen vei vain pari viikkoa. Aloitin työn talvella 2007, mutta jotenkin se alkoi heti kyllästyttää, ja puseronalku oli liian isokin. Syksyllä 2009 purin vanhan puseronalun ja loin uudet silmukat. Mieheni oli jo ehtinyt unohtaa koko puseron ja ilahtui suuresti saadessaan sen.

Mielestäni malli on todella kiva ja puserosta tuli hyvän näköinen. Valitettavasti akryylista ei ole mihinkään: pusero pysyi nättinä peräti pari viikkoa, ja sen jälkeen siitä tulikin ihan nyppyinen ja nukkainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti