16.11.2010

Vaatekomeroni historiaa II: Pretty in pink

Tein ensimmäisen puseroni, Roguen, kesällä 2007. Sen jälkeen aloittelin miehelleni palmikkopuseroa, mutta (osittain graduahdistuksen vuoksi?) kyllästyin siihen ja itse asiassa koko neulomiseen. Jossain vaiheessa puikot alkoivat kuitenkin taas kutsua, ja tuli mieleen, että olisi kiva kokeilla pitkästä aikaa puseron tai takin neulomista.


Stardust - pitsineuletakki Knittyn ohjeella
23.-30.3.2009
Lanka: Novita Rose Mohair, väri 705, 160 g
Puikot: 3,5 mm
Koko: XS

Halusin saada eräisiin juhliin jotain nättiä omatekoista, ja jostain syystä Stardust puhutteli. Se oli todella nopeatekoinen huolimatta siitä, että onnistuin tekemään kamalan virheen, jonka huomasin vasta 10 cm myöhemmin, ja mohairia on tunnetusti aika mahdotonta purkaa.

Tein neuleesta pidemmän kuin ohjeessa - joustinneuletta tuli 25 cm ja sen jälkeen pitsiä kainaloihin asti 15 cm. Jälkiviisaana voin todeta, että pitsineuleen osuuden olisi pitänyt olla vieläkin pidempi, jolloin solmiamisnauhat olisivat asettuneet alemmas. Tällaisenaan Stardust ei pue minua kovinkaan hyvin (se tekee etuvarustuksestani valtavan kokoisen ja hukkaa vyötäröni kokonaan), ja siksipä sille ei olekaan ollut juuri käyttöä.Framboise - pitsinen kietaisuneule Novitan ohjeella
17.-24.6.2009
Lanka: Novita Tennessee, vaaleanpunainen, 330 g
Puikot: 3 mm
Koko: XS

Myös tämä oli nopeatekoinen neule. Muutin ohjetta sen verran, että tein kesäkäyttöön sopivat lyhyet hihat. Tämä neule sopii kropalleni huomattavasti edellistä paremmin, mutta jostain syystä tästä ei kuitenkaan tullut mitään suurta suosikkiani. Ehkä puuvilla on se, mikä tökkii, etenkin yhdistettynä tuohon pitsineuleeseen. Tuntuu, että puuvillasta on mahdotonta saada siroa, kaunista ja laskeutuvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti