16.9.2012

Sukkatehdas

Minulla oli keväällä ja alkukesästä pitkä neulomaton kausi. Loppukesästä innostuin taas neulomaan. Sukat ovat perinteinen suosikkini, ja niitä syntyi lyhyessä ajassa yhteensä kolme paria. Esittelen samalla myös yhden sukkaparin, joka valmistui jo keväällä mutta jäi silloin kuvaamatta ja bloggaamatta.

 
Turkooseissa ja vihreissä sukissa käytin Brigid-sukista ottamaani mallineuletta. Brigideissä palmikkokuvio tulee ainoastaan nilkan kohdalle, mutta itse tykkään tehdä palmikkoa koko sukan pituudelta. Ensimmäiset sukat tein tällä kaavalla lähes kuusi vuotta sitten, ja nyt olen tehnyt jo seitsemät samanlaiset palmikkosukat! Lienee sanomattakin selvää, että tykkään tästä palmikkokuviosta tosi paljon. Mielestäni se on sekä hyvän näköinen että kiva neuloa.

Keltaisissa ja violetinpunaisissa sukissa puolestaan on Rinsessa-setistä tuttua valepalmikkoneuletta. Nämä ovat neljännet ja viidennet Rinsessa-sukkani.

Kaikissa sukissa on "se perinteinen" kantapää ja kärjissä nauhakavennukset. Lankana on 7 veljestä, puikkokoko 3,5 mm ja langan menekki noin 100 g / pari. Koot vaihtelevat välillä 36-39.

Vihreät palmikkosukat ovat juuri omaa kokoani ja muutenkin aivan ihanat, enkä millään raaskisi luopua niistä. Kaikki nämä neljä paria ovat kuitenkin menossa lahjaksi - omassa kaapissani sukkia on nimittäin jostain kumman syystä jo melkoinen korillinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti