6.9.2012

Vauvahuuma, osa III: Korrigan

  


Lanka: Drops Baby Merino, 94 g
Puikot: 2,5 mm
Koko: 3 kk
Muutokset: Tein nappilistat jälkikäteen poimimalla silmukat etukappaleiden reunoista.
Korvasin hihansuiden ja helman joustinneuleen aina oikein -neuleella.

Halusin tehdä vauvalle Korriganin, koska se nyt vain on niin söpö. Ohje ei ollut aivan sitä, mihin olen tottunut. Ensinnäkin eri koot löytyivät eri tiedostoista, mikä oli sinänsä selkeää - onhan toki hankalaa seurata ohjetta, jossa on lähemmäs kymmenen eri kokovaihtoehtoa ja jossa silmukkamäärien lisäksi monet muutkin asiat ovat erilaisia eri koissa. Kuitenkin monesti tykkään vertailla eri kokoja, koska neuletiheyteni ei aina vastaa haluttua. Mieluummin siis ehkä kuitenkin ottaisin tiedoston, jossa on useampia eri kokoja samassa.

Toisekseen ohje oli kirjoitettu varsin erikoisella tyylillä. Epäilemättä tähän vaikutti se, että käytin käännösversiota (englanninkielinen käännös, ohjeen alkuperäiskieli ranska). Kohta, jossa vartalo ja hihat erotetaan toisistaan, oli melko hankala ymmärtää, vaikka minulla onkin jo ihan kiitettävästi kokemusta tällaisista neuleista. Tässä vaiheessa oli suurta apua Ravelrysta ja muiden käyttäjien muistiinpanoista.

Palmikot ohuella langalla ja ohuilla puikoilla olivat tuskaa etenkin ensimmäisillä kerroksilla, ja alkumetreillä olisikin moneen kertaan tehnyt mieli luovuttaa. Hommaa olisi vähän voinut helpottaa, jos olisi työn alkuun tehnyt ensin muutaman kerroksen ainaoikeaa. Lisäksi minun on aika hankalaa saada siistiä jälkeä aikaan näin ohuella langalla ja ohuilla puikoilla, niin kuin kuvastakin näkyy. Tämä oli kahden viikon urakkani viimeinen neule, joten sormet ja ranteet olivat jo muutenkin kovilla, ja ohuet metallipuikot tuntuivat todella ikäviltä käsissä.

En ole vauva-asiantuntija, mutta mielestäni tässä takissa on hieman omituiset mittasuhteet - ja tällä kertaa se ei ole minun syytäni, koska neuletiheyteni oli täsmälleen sama kuin ohjeessa! Hihat ovat niin leveät, että minunkin ranteeni mahtuisi niihin nätisti, ja vartalokin vaikuttaa aika väljältä.

Söpöhän se on, mutta en ehkä tekisi uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti