8.11.2012

Kalenteri omista kuvista

 

Päätin viimeinkin toteuttaa jo pitkään hautomani ajatuksen kalenterista, johon tulisi omia valokuviani. Mielestäni täydellinen kalenteri olisi seuraavanlainen:
  • suunnilleen C6-kirjekuoren kokoinen
  • kierresidonta
  • viikko per aukeama; aukeama järjestetty niin, että kullekin päivälle on pystysuora tila ja siihen merkitty tunnit esimerkiksi 8-20
  • runsaasti kuvia, esimerkiksi kuva-aukeama aina kuukauden vaihtuessa
  • mattapintainen, riittävän tukeva paperi (pitää pystyä kirjoittamaan lyijykynällä ja myös pyyhkimään merkintä pois)

Ifolorin kalenterin viikkonäkymä on täsmälleen toiveitteni mukainen ja todella kivan näköinen. Pyhäpäivät on merkitty, ja omille muistiinpanoille on tilaa alareunassa. Mattapintainen paperi, 120 g / m2. Kalenterin kokokin on minulle sopiva. Omia kuvia pystyy kuitenkin lisäämään ainoastaan kalenterin ensimmäisille ja viimeisille sivuille, missä niistä ei mielestäni ole juurikaan iloa.

Smartphoton (entisen ExtraFilmin) kalenterissa on paljon miinuksia. Suurin ongelma on, että kuvia tulee vain muutama, ja silloin kun kuvia tulee, ne katkaisevat viikkoaukeaman. Viikkoaukeama sinänsä on suhteellisen kivan näköinen, vaikka kullekin päivälle onkin vaakasuora tila. Pyhäpäivät on merkitty. Kalenteri on ehkä aavistuksen liian pieni, ja paperi on ohuempaa kuin muiden yritysten kalentereissa (100 g / m2).

Photoboxilla on tarjolla kaksi eri mallia, joihin molempiin mahtuu reilusti omia kuvia. Minulle hieman liian isossa Deluxe-mallissa aukeaman vasen sivu on varattu omalle kuvalle ja oikealla sivulla on kullekin viikonpäivälle vaakasuora tila. Paperi on jämäkkää (250 g / m2). Taskukalenterissa vasen sivu on varattu arkipäiville ja oikea sivu vaakasuoralle kuvalle ja viikonlopulle. Kullekin päivälle on vaakasuora tila, joka on jaettu kahteen palstaan; vasemmalla puolella on tunnit 8-14 ja oikealla puolella 15-21. Taskukalenteri on saatavilla kahdessa eri koossa - toinen hieman liian iso, toinen hieman liian pieni minun makuuni. Paperi on ohuempaa kuin Deluxe-mallissa (115 g / m2). Kummassakaan mallissa pyhäpäiviä ei ole merkitty, mutta tekstiä voi itse lisätä mihin kohtaan tahansa.


Tällä kertaa olin loppujen lopuksi valmis tinkimään lähes kaikista muista kriteereistä, mutta kuvia halusin runsaasti. Niinpä valitsin Photoboxin Deluxe-mallin. Kalenteri suunniteltiin netissä. Systeemi ei ollut erityisen helppokäyttöinen, eikä mitään ohjeita ollut.  Tulosta kuitenkin syntyi suhteellisen nopeasti (kuvakirjan tekeminen samalla systeemillä olisikin sitten ehkä vähän mutkikkaampi juttu?). Valitsin kalenteriin luontoaiheisia kuvia ja kuvia matkoilta ja järjestelin kuvat vuodenajan mukaan. Kalenteri kolahti postiluukustani noin viikko tilauksen jälkeen, ja heti paketin avattuani totesin, että olen enemmän kuin tyytyväinen. Kuvanlaatu on hyvä, ja paperi on tukevaa ja mattapintaista. Nyt sitten pitää enää sopeutua kalenterin totuttua isompaan kokoon ja uudenlaiseen viikkonäkymään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti