28.11.2012

Alpakkametsä vol. 2

Olen käyttänyt monia sukka-, lapas- ja päähineohjeita useaan kertaan. Sen sijaan kaikki neulepuseroni ja -takkini ovat tähän asti olleet ainoita laatuaan. Nyt asiaan tuli muutos. Tykkään viime syksynä tekemästäni turkoosista Alpakkametsästä kovasti, mutta se on niin pitkä, että sitä voi käyttää lähinnä hameiden kanssa. Alkusyksystä mielessäni alkoi pyöriä ajatus lyhyemmästä versiosta, joka sopisi myös farkkujen kanssa käytettäväksi. Väriksi valikoitui vaaleahko ruskea.
24.9.-11.10.2012
Lanka: Drops Alpaca, 266 g
Puikot: 2,5 mm
Omat muutokset: Laskin silmukkamäärät itselleni sopiviksi,
korvasin takakappaleen yläosan joustinneuleen pitsineuleella,
tein hihat aivan eri tavalla kuin ohjeessa,
tein puserosta yleisesti ottaen paremmin istuvan.

Tein edellisellä kerralla kohtuullisen hyvät muistiinpanot tekemistäni muutoksista, ja nyt neule etenikin melko helposti ja mutkattomasti. Edellisellä kerralla pääntie oli takaa minun makuuni liian syvään uurrettu, mutta nyt korjasin asian. Lisäksi hoksasin, että hihojen muotoilu lyhennetyillä kerroksilla sujuu huomattavasti helpommin, kun ei ompele sivusaumoja ennen hihojen aloittamista. Muuten etenin koko lailla muistiinmerkintöjeni mukaan. Tarkempaa selostusta haluavan kannattaa siis tutustua ylempänä linkattuun postaukseeni turkoosista Alpakkametsästä.
 
Voiko tässä olla muuta kuin tyytyväinen? :)

(Harkitsen muuten, että neuloisin vielä kolmannenkin Alpakkametsän, tällä kertaa talveen ihanasti sopivasta luonnonvalkoisesta. Olen todennut, ettei ihmisellä voi olla liikaa ohuita alpakkapuseroita: ne näyttävät nätimmiltä kuin paksummasta langasta tehdyt puserot mutta lämmittävät aivan yhtä hyvin. Olen juuri lähdössä lankakauppaan, ja kun näen, mitä värejä tällä hetkellä on saatavilla, ratkaisen, mitä otan seuraavaksi puikoille. Dropsilla on tänäkin syksynä 25% alennus alpakasta, joten epäilen, että hyllyt saattavat olla tyhjinä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti