13.11.2012

Kriittinen arvio: Kotoliving-lehti

 

Olen harvinaisen sitkeässä flunssassa ja niin lannistunut, etten jaksa kunnolla edes ärsyyntyä. Ostatin miehelläni uuden Kotoliving-lehden ensimmäisen numeron siinä toivossa, että se saisi verenpaineeni pomppaamaan ja minuun vähän eloa. Lehti oli kuitenkin siinä mielessä pettymys, että oikeastaan en ärsyyntynyt mistään ;)
 
Lehti on visuaalisesti tosi kiva. Paperi on karheampaa ja ehkä aavistuksen paksumpaa kuin aikakauslehdissä yleesä. Paljon plussaa siitä, että kuvat ovat isoja ja niitä on paljon! (Sivumennen sanottuna yksi suosikkilehdistäni on Geo. Siinä on pitkien, kiinnostavien artikkelien lisäksi paljon upeita kuvia, joista osa on koko aukeaman kokoisia.) Osan sivuista voisi hyvin leikata irti ja laittaa ilmoitustaululle tai seinälle väriä tuomaan. Lehdestä löytyy myös pakettikortteja ja etikettejä irti leikattavaksi. Kuvien vastapainoksi kaipaisin kuitenkin myös jotain luettavaa. Lukisin mielelläni vaikkapa artikkeleita suomalaisista kädentaitajista. Pelkästään neulerintamalta tulee mieleen useita nimiä, ja muillakin aloilla varmaan kiinnostavia tekijöitä riittäisi.


Lehti on jaettu viiteen osioon. Näperrys tarjoaa askarteluvinkkejä, joista suurin osa on melko heppoisia eikä jaksa innostaa (en muutenkaan ole hirveän innostunut askartelusta, mutta uskoisin, että erityisen oivaltava ja käyttökelpoinen idea saattaisi saada minutkin syttymään). Kotona-osiossa esitellään Anu Harkin koti sisustuslehtityyliin (ihan kivaa silmäkarkkia) ja askarrellaan lisää. Ehdoton suosikkiosioni on Keitokset: suklaaherkut nostattavat veden kielelle, ja myslireseptiä todennäköisesti kokeilen jossain vaiheessa. Käsityöt-osiossa on erilaisia neuleohjeita. (Miksi muuten vain neuleohjeita? Esimerkiksi aloittelijalle sopivat ompeluohjeet kelpaisivat tähänkin osoitteeseen!) Sen parasta antia on vinkki tehdä jämälangoista yllätyskerä (tosin samaan ideaan olen äskettäin törmännyt muuallakin). Voisin toteuttaakin idean, koska jämälankoja on kertynyt vuosien varrella melkoisen paljon enkä ole saanut aikaiseksi käyttää niitä mihinkään, mutta liittäisin kyllä langat yhteen jollain muulla tavalla kuin solmimalla. Etupäässä "muotikuvista" koostuva Tyyli ja olo jää mieleen osiona, jolla ei ole minulle mitään annettavaa. Jokaisen osion lopussa on inspiraatioaukeama linkkivinkkeineen.


Yleisvaikutelmaksi lehdestä jäi "ihan kiva" - parempi kuin odotin, mukavaa selailtavaa ja katseltavaa etenkin näin kipeänä, mutta ei mitään uutta, ihmeellistä ja erityisen innostavaa. Lehdestä ei löytynyt oikeastaan mitään sellaista, mihin en olisi jo netissä törmännyt. Puikkomaisteri toteaa, että lehden pääkohderyhmä on mitä ilmeisimmin "kädentaitoja harrastavat (ostokykyiset) kiireiset nuoret aikuiset, jotka haluavat valmista heti (ja baari-iltojen lomassa haaveilevat maatalosta)". En ihan istu tähän ykköskohderyhmään - minä en useimmiten halua valmista helposti ja nopeasti, vaan nautin tekoprosessista - ja se varmasti selittää, miksen oikein jaksa innostua. Tulevia numeroita tuskin ostan, koska 10,90 on mielestäni aika suolainen hinta lehdestä, joka ei sytytä tämän enempää. Toki selailen lehden mielelläni, jos sellainen jotenkin sattuu käteeni, ja pidätän oikeuden muuttaa mieltäni lehden ostamisesta, jos seuraavissa numeroissa onkin jotain erityisen kiinnostavaa!

6 kommenttia:

 1. Suurkiitos tästä! Olen pohtinut ostaisinko lehden, ja voin toki ostaa tämän numeron kun ha-la-val-la saa, mutta aavistan vähän olevani siitä kanssasi samaa mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ensimmäisen numeron saa tosiaan huomattavasti edullisempaan hintaan - en tiedä, olisinko uskaltanut ostaa tätä ensimmäistäkään numeroa, jos olisi pitänyt maksaa täysi hinta.

   Poista
 2. Koin saman pettymyksen lukiessani lehteä. Parasta oli lehden paperi ja visuaalinen ilme. Mutta sisältö oli tylsä. Ideat olivat liian yksinkertaisia ja loppuunkuluneita.Täytyy laittaa palautetta myös lehden toimitukseen. Mielenkiinnolla odotan, onko seuraava lehti parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen sitä mieltä, että palautetta saa ja pitää antaa, sekä myönteistä että kielteistä. Toisaalta jos lehti tällaisenaan miellyttää tarpeeksi suurta lukijakuntaa (googlettamalla olen todennut, että useimmissa blogeissa lehdestä tunnutaan tykkäävän), siihen ei välttämättä kannata tehdä isoja muutoksia. Saa nähdä, millaisia seuraavat numerot ovat!

   Poista
 3. No tykkkäähän ihmiset, jotka fanittavat Harkkia kuin pikkutytöt Robinia. En kyllä jaksa ymmärtää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan moni saa häneltä innostusta ja ideoita. Minuun hänen tyylinsä ei oikein iske.

   Tosifaneille lehti on varmaan herkkua: ensin lehden kannessa on iso kuva Harkista, sitten siinä esitellään hänen kotinsa ja lopuksi on vielä muutama aukeama muotikuvia, joissa hän poseeraa. Henkilöhaastattelua ja julistetta ei näkynyt, mutta ehkä seuraavassa numerossa ;)

   Poista