11.12.2012

Tumpelon lahjarasia

Rakastan lahjojen antamista ja saamista. Erityisen ihanaa on, jos lahja on kauniisti ja oivaltavasti paketoitu. Valitettavasti en ole erityisen hyvä paketoija - en onnistu saamaan edes kirjoja ja muita helppoja esineitä nättiin pakettiin. Nyt tuli akuutti tarve saada muutamia pikkuesineitä nopeasti pakettiin. Löysin netistä ohjeen kartongista taiteltavaan lahjarasiaan, joka on juuri omiaan pikkuesineille, ja kaikki tarvikkeetkin löytyivät kotoa!Rasiaan tarvitaan suorakaiteen muotoinen pala kartonkia. Puolikas A5-arkki on tällä kertaa hieman liian pieni: ylemmän kuvan rasioiden alanurkat irvistelevät, kun lahja ei meinaa mahtua sisään. Kuten alempi kuva osoittaa, puolikas A4 toimii jo paremmin.
 
Lisäksi tarvitaan viivoitin, sukkapuikko, rei'itin ja lahjanarua. Rasian voi koristella tarroilla, kiiltokuvilla tai millä sitten haluaakin.
 

Rasia taitellaan yllä olevan kaavakuvan mukaisesti. Taitoksista saa napakat, kun "piirtää" ne sukkapuikolla. Ensin kartonki taitetaan keskeltä kahtia. Sitten tehdään toiset taitokset tämän taitoksen molemmista päistä ylä- ja alareunan keskikohtiin. Näin syntyvät kaavakuvan oranssit kolmiot, jotka muodostavat rasian etu- ja takakannen. Vihreät kolmiot puolestaan toimivat rasian sivuina. Valkoiset kolmiot jäävät vihreiden alle piiloon.
 
Rasia pysyy kasassa lahjanarun avulla. Siniset pisteet kaavakuvassa osoittavat, mihin kohtaan suunnilleen pitäisi tehdä reiät narua varten. Itse totesin kätevimmäksi koota rasian ja työntää ohut neula läpi siitä kohdasta, josta haluan narun menevän. Tein sitten rei'ittimellä reiät niihin kohtiin, joihin neula jätti jäljen.
 
(Jos tämä ohje tuntuu epäselvältä, googlettakaa "lahjarasia kartongista". Löydätte ohjeet tähän samaan rasiaan niin monella eri tavalla selitettynä, että varmasti tulee selväksi, ja kaupan päälle ohjeet moneen muunkinlaiseen rasiaan!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti