16.12.2012

Vauvahuuma, osa V: Eloise & asusteet


Tässä vielä yksi vauvaneulesetti tälle vuodelle. Itse asiassa se valmistui jo syyskuussa (paitsi takin nappilistan sain tehtyä vasta ihan viime tipassa, koska en meinannut osata valita nappeja), mutta en halunnut blogata näistä ennen kuin vauva on syntynyt ja lahja toimitettu perille.

 
Lanka: Drops Merino Extra Fine, 32 g
Puikot: 3 ja 3,5 mm
Koko: 86 silmukkaa
(sopiva olettaakseni noin 2 kk ikäiselle) 

Tämä myssy oli jo viides laatuaan muutaman viikon sisällä. Kun malli on sekä mukava neuloa että muutenkin hyväksi havaittu, niin mikäs siinä.


Lanka: Drops Merino Extra Fine, 32 g
Puikot: 3 ja 3,5 mm 
Koko: 3-6 kuukautta

Myös töppöset tein jo ennestään tutulla mallilla.


Lanka: Drops Merino Extra Fine, 120 g
Puikot: 3,5 mm 
Koko: 3-6 kk
Muutokset: neuloin takin yhtenä kappaleena,
tein nappilistat jälkeenpäin,
neuloin hihat ja vartalo-osan pidemmiksi (14 cm),
tein hihoihin vähemmän lisäyksiä,
tein kaarrokkeesta matalamman.

Neuletakki sen sijaan oli uusi kokeilu. Välillä meinasi mennä hermot, koska jouduin purkamaan harvinaisen moneen otteeseen. Ensin epäilin luoneeni vartalo-osaan liikaa silmukoita, joten purin ja aloitin alusta. Sitten kainaloihin saakka edettyäni totesin, että silmukoita oli ehkä kuitenkin liian vähän - siispä purin ja aloitin alusta samalla silmukkamäärällä kuin alun perinkin. Lopuksi noin puolessavälissä kaarroketta minua alkoi toden teolla häiritä, miten leveät hihat olivat ylhäältä, joten päätin purkaa kaarrokkeen ja suuren osan hihoista ja tehdä hihat uudelleen vähemmillä lisäyksillä.

Mittasuhteet olivat mielestäni omituiset. Hihat olivat tosiaan turhan leveät minun makuuni. Lisäksi kaarroke oli joka koossa käytännössä saman kokoinen: 4-vuotiaan koossa kaarrokkeeseen tehtiin peräti kaksi kerrosta enemmän kuin tässä pienimmässä. Muita vauvaneuleohjeita tutkailtuani päädyin tekemään kaarrokkeesta reilusti matalamman kuin ohjeessa. Koska neuletiheyteni oli korkeussuunnassa pahasti pielessä (neuloin kerrankin reippaasti tiheämpää kuin ohjeessa!), se ei edellyttänyt isoja muutoksia - muokkasin vain kaarroketta niin, että jätin viimeisen reikärivin välistä ja aloitin viimeisen kavennuskerroksen pari riviä aiemmin. Jos neuletiheyteni olisi ollut lähempänä oikeaa, olisin joutunut tekemään paljon enemmän muutoksia.
 
Mielestäni Eloise on kaunis ja periaatteessa helppo malli. Yksi perustavaa laatua vika alhaalta ylöspäin neulotuissa kaarrokeneuleissa kuitenkin on: kaarrokkeen muutamat ensimmäiset kerrokset ovat todella tuskallisia, jos/kun hihat on neulottu pyörönä. Jos joskus neulon toisen Eloisen, todennäköisesti muutan sen ylhäältä alaspäin neulottavaksi.

2 kommenttia:

  1. En tiedä, minkä takia vauvojen töppöset ovat minusta ehkä kuta kuinkin suloisinta mitä voi olla. Nämäkin :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Jostain syystä juuri pienikokoiset asiat ovat monesti söpöjä ja suloisia.

    Tunnustettakoon, että Prismassa pysähdyn usein ihailemaan suloisia vauvanvaatteita, vaikkei minulla ole aikomustakaan ostaa niitä - omia vauvoja ei ole, ja näille tulokkaille tulvii vaatteita melkein enemmän kuin he ehtivät käyttää.

    VastaaPoista